Diamond fysio

Wat is dansgerelateerde oefentherapie?

Naast reguliere fysiotherapie zij wij gespecialiseerd in de revalidatie en preventie van dansgerelateerde blessures. 

Door de jarenlange ervaring als therapeuten bij diverse dansgezelschappen en opleidingen zijn wij experts in het diagnosticeren en behandelen van dansers. Wij hebben kennis van de specifieke belasting die dansers ondergaan. Onze therapeuten zijn op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelmethodes voor dansblessures. Zo kunnen we, samen met de danser op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en doelgericht werken aan een oplossing.

Ook kunnen we dansers helpen bij het optimaliseren van de technische aspecten van de verschillende danstechnieken. Denk hierbij aan het verbeteren van de uitdraaimogelijkheid, lenigheid, kracht, stabiliteit en alignment. U kunt ook bij ons terecht voor een spitzenkeuring. 

Tevens beschikken wij over een groot netwerk aan specialisten binnen de danswereld (huisartsen, orthopedisch chirurgen, sportartsen, podologen, mensendieck therapeuten enz.).

Tevens behoort het volgen dansspecifieke Pilates-lessen tot de mogelijkheden op onze praktijk.

Naast zorg voor individuele dansers verzorgen we lezingen voor dansers, dansdocenten en dansorganisaties ten behoeve van blessurepreventie. Al met al kunnen wij dansers een compleet pakket aanbieden. 

Deze oefentherapie kan u helpen bij:

  • Revalidatie na een blessure

  • Techniek aanpassen en verbeteren

  • Kracht verbeteren

  • Werken aan alignement