Diamond fysio

Wie zijn wij?

Fysiotherapie praktijk in Amsterdam

Fysio Diamond Factory is een praktijk in het centrum van Amsterdam. Gevestigd in een monumentaal pand, voormalig diamantslijperij aan de Nieuwe Achtergracht. We bieden patiënten state-of-the-art zorg en kijken graag samen hoe we jou het beste verder kunnen helpen.

Als praktijk hebben we therapeuten met uiteenlopende expertises die nauw met elkaar samenwerken. Ons behandelconcept is hands on, doelgericht en op maat!

Dansmedische zorg bij Fysio Diamond Factory

Naast onze reguliere zorg hebben wij jarenlange ervaring als therapeuten bij diverse dansgezelschappen en opleidingen. Ook zijn wij experts in het diagnosticeren en behandelen van dansers. Wij hebben kennis van de specifieke belasting die dansers ondergaan. Onze therapeuten zijn op de hoogte van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en behandelmethodes voor dansblessures. Zo kunnen we, samen met de danser, op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en doelgericht werken aan een oplossing.

Tevens kunnen we dansers helpen bij het optimaliseren van de technische aspecten van de verschillende danstechnieken. Denk hierbij aan het verbeteren van de uitdraaimogelijkheid, lenigheid, kracht, stabiliteit en alignment. Je kunt ook bij ons terecht voor een spitzenkeuring.

Eveneens behoort het volgen dansspecifieke Pilates-lessen tot de mogelijkheden op onze praktijk. Wij werken hecht samen met Leila’s pilates. Haar studio bevindt zich ook in het prachtige pand aan de Nieuwe Achtergracht. 

Naast zorg voor individuele dansers verzorgen we lezingen voor dansers, dansdocenten en dansorganisaties ten behoeve van blessurepreventie. Al met al kunnen wij dansers een compleet pakket aanbieden.